28 apríla 2010

Projekt 35mm - začínam!

Oteplilo sa, vyliezlo slnko a mne začala manická fáza ;o)

Rozmýšľala som, či by nebolo zaujímavé venovať sa pri fotení určitý čas nejakému "projektu". V hlave mám momentálne niekoľko projektov... ale o tých blognem nabudúce.

Projekt 35mm mi chodí po rozume, ale ešte nemám premyslené detaily. Dnes je úplne bežné mať foťák (buď "ozajstný" alebo ako súčasť mobilu). Tiež je úplne bežné mať k dispozícii niekoľko ohniskových vzdialeností - zoom. Od tých malých čísielok umožňujúcich nám zobrať do záberu všetko okolo, až po tie veľké, ktoré priblížia vzdialený objekt. Dneska už toľko zúmujeme, že je zaujímavé si túto vymoženosť odoprieť a skúmať len jednu jedinú ohniskovú vzdialenosť.

Moja idea je vytvoriť súbor spolu patriacich fotografií, ktoré sú fotené len jedným ohniskom. Čiže ešte si musím premyslieť tú nosnú tému, ktorá mi bude obrázky spájať. Zvolila si 35mm objektív, pretože umožňuje fotiť objekt už od 12cm, čo sa dá dobre kreatívne využiť.

foto: dbkfrog @ flickr.com

Neviem, či to nebude príliš egocentrické, ak sa pri fotení zameriam na veci okolo mňa. Na tie, čo mi robia radosť, na tie, ktoré sú pre mňa zaujímavé, i na tie, čo ma iritujú. Skrátka na môj svet. Uvidíme, kam ma to unesie...

Tak, začínam... drobnými radosťami... kúskom plieška, ktorý mi rozjasnil deň... kúsok plieška a koľko radosti pre ženu :o)

1 komentár:

Zuzi povedal(a)...

janííííí idéééééš!
super teším sa!

Zverejnenie komentára