20 apríla 2011

Čo vyliezlo z Rubikonu....

Vlastne ani neviem, aký mám k tomuto zaujať postoj. Na jednej strasne nadšenie, že dierková komora ako-tak funguje, že nejaké obrázky mi tá krabička z papiera urobila.
fotené podvečer a večer za slnečného dňa, expozícia od 1 sekundy do 4 minút

Na druhej strane rozmýšľam, prečo je to také neostré (možno zvlnený film, povedal chlapík vo fotoobchode) a prečo tá expozičná tabuľka na druhej strane Rubikonu je (podľa mňa) mimo. A hlavne, neviem si z týchto akože podarených záberov zobrať žiadne ponaučenie, že čo robiť teda nabudúce, aby to bolo lepšie. Pridať čas? Ubrať? Asi si zase vyrobím tabuľku na analógový exif :-D

dvojitá expozícia, časy: strom fotený za slnečného dňa 1 sekunda, ulica fotená tesne po západe slnka asi 45 sekúnd

Každopádne, musím fakt dávať pozor, aby som nezabudla pretáčať film. Možno by sa mi zišlo nižšie ISO.
Možno by stálo za to, prilepiť krabičku na gorila pod, aby to malo aký-taký statív. Alebo kašľať na celú krabicu, kúpiť second hand filmový foťák a fotiť s tým skink pancake objektívom, ako som spravila digitálne zábery?

Aspoň že som bola vo fotoobchode za hviezdu, sám majiteľ sa prišiel pozrieť na môj papierový foťák :-D

6 komentárov:

Unknown povedal(a)...

musim uznat, ja tomu vobec nerozumiem :D

Anonymný povedal(a)...

já tomu taky houby rozumím, ale poslední fotka je dle mého laického oka minimálně zajímavá=D

Jarka Knapi povedal(a)...

No Jani, je to na jednej strane na maslu ze nevies co s tym dalej a tak ale musim ti povedat ze mas moj obdiv ze si to takto cele vyskusala a mas aj realne foto... a teda riadne mi to pripomina piktorialisticke krajinky (ako teraz kukam tu historiu stale:) )... mna najviac zaujali teda tie prve fotos...

Vera Paradis povedal(a)...

nevyznám sa v tom pekné fotky teším sa na dalšie

Andrea Vacková povedal(a)...

woow, super!

Lucia povedal(a)...

ahoj!tiez som si spravila pinhole...dva filmy prirazene k sebe krabickou od zapaliek :-) este stale osm ho nevycvakala,takze moje vzrusenie kazdym dnom narasta...som zvedava ako vyjdu tie moje...to ze su neostre moze byt tym ze si mala dlhsi cas(rozumej dlhsi ako 1/50 alebo kolko ty osobne na fotaku udrzis)a drzala ho v ruke-vies,ze si si myslela ze ho udrzis a vlastne si neudrzala...som zvedava ako vypalia tie moje... :-)

Zverejnenie komentára